Amanida de Canònges amb maduixes, encenalls de pera i vinagreta de melmelada de taronja

2 07 2011

Podríem dir que aquesta recepta estava feta amb la intenció de publicar-la per la recepta del 15, però veien les dates en les que estem ens fa vergonya presentar-la com a tal!!! La nostra aportació a la recepta del 15 dels Fogons de laBordeta  que mai va arribar!! Esperem que el mes vinent amb els gelats entre d’altres coses siguem més puntuals. Aquests darrers dies no hem tingut temps de res, i la cuina a casa ha esdevingut quasi una necessitat vital de supervivència, així que tot i tenir preparada la recepta del 15 des de feia temps no hem tingut temps ni de pujar-la!!!

Bé, després de veure les vostres receptes, ens han vingut ganes de tastar cadascuna de les vostres propostes i de ben segur aquests estiu prendrem bona nota.

La nostra amanida fa temps que la fem a l’època de les maduixes, es fresca, refrescant, lleugera, no engreixa i a més es bonissima!! Ideal per un primer plat al migdia o per un sopar lleuger en una nit d’estiu…

Es podria dir quasi que es una amanida de fruites, però amb el sabor de la vinagreta i la suavitat del canònge  li dona un toc genial!!

Ingredients (per a 2 persones):

– Un grapat de canònges generós

– 5 maduixes

– Mitja pera

– 4 tomàquets Xerry

– un grapat d’anous

Per la vinagreta:

Vinagre de Mòdena, oli, sal i una cullerada de melmelada de taronja amarga

Preparació:

Posem els canònges en un bol o plat i afegim la resta d’ingredients, la pera es pot tallar amb encenalls i les maduixes partir-les en dos. Per fer la vinagreta simplement posem el vinagre i la melmelada barregem bé i afegim l’oli i la sal, seguin barregant fins que quedi tot ben lligat. Ja  podem tirar per sobre la vinagreta i a menjar!!!

I com diuen les nostres mares com a casa res!!!

Advertisements

Accions

Information

7 responses

2 07 2011
Els fogons de la Bordeta

Ooooooooh, ja diuen que lo bo es fa esperar! Ha de ser boníssima, amb una combinació de sabors molt encertada… amb el toc “exqusit” d’una Marquié! jajajaja
Gràcies per publicar-la carinyo meu, ara li dic al Xavi que la posi a l’índex! 😉
Petonets cosineta!!
Sandra

3 07 2011
Lydia

Gracias por pasarte por mi blog! Espero que os gusten los helados, ya me dirás 😉 Me quedo por aquí a admirar tus recetas! Bss

3 07 2011
gemma

Les amanides sempre vénen de gust, siguin el dia 15 o qualsevol altre, je je je… amb les maduixes i les peres, ha de quedar original i molt gustosa!

3 07 2011
ingrid

Una amanida molt saborosa, vistosa i refrescant! m’encanta combinar les maduixes a les amanides! i en el teu cas la pera també li ha de donar un gust excelent!
Un petó!

3 07 2011
brugarolascc

A casa ens agrada molt posar fruita a l’amanida. Provaré de fer aquesta vinagreta amb melmelada m’has deixat encuriosida!

3 07 2011
mesilda

Muy buena y sabrosa,las frutas en la ensalada me encantan…la vinagreta con el toque de la naranja le ira de maravilla.
Besets.

3 07 2011
Xavier

Xè! Encantat de llegir-te. Ara mateix em faig seguidor del teu blog!
Ens seguirem!

Salut! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: