Gaspatxo de Maduixes amb encenalls de Parmesà i Nabius

15 05 2011

Avui ens estrenem a la recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta!!! és el nostre primer cop i estem molt il.lusionats. Com que l’ingredient principal aquest mes és la maduixa i a casa en som fanàtics, ens ha vingut genial estrenar-nos amb aquesta fruita.

Fa unes setmanes a Barcelona els termòmetres ja han pujat, i comença a fer calor, així a casa em substituït el caldo de cada setmana per el Gaspatxo, del que som fans. L’Oriol n’és el fan número 1 de la casa, i ahir quan va tastar el gaspatxo de maduixes va fer cara de sorpresa i seguidament va dir “mamaaaa boniiiiiissim” amb la qual cosa vam tenir clar que aquesta seria la reccepta del 15!!!

Aquest plat me’l va fer provar un amic i quan el vaig tastar vaig tenir clar que a casa triomfaria!!!  nosaltres li hem afegit parmesà que li dona un toc molt interesant i uns nabius (arandanos)  que tenia a la nevera per allò de prevenir les infeccions d’orina que ara l’estiu ja amenacen…

El Gaspatxo dona joc a un munt de combinacions, és només tenir una mica d’imaginació i saber combinar bé els aliments. A més és una sopa freda ideal per l’estiu i amb un munt de vitamines, baix en calories i molt econòmic!!!Que més li podem demanar aquest plat??? Res més!!!

Anem per feina!!

Ingredients (per 2 persones):

– 8 maduixes

–  1/2 ceba tendra

– 1/4 de cogombre

– 2 tomàquets

– 1 tros de pebrot vermell

– 1 tros de pebrot verd

– 1 punta de pa mullat

– Parmesà en encenalls

– 6 nabius (arandanos)

– Sal

– Oli verge

– vinagre de Xerès

Preparació

Pelem els tomàquets i posem totes les verdures i les maduixes en un bol, salem una mica i afegim una raig generós d’oli, un raig de vinagre de Xerès, el pa remullat  i mig got d’aigua i triturem sense presa tot. Un cop triturat a casa ho passem per el Xino, però més per una mania meva que perquè sigui necessari….

Ho hem servit en una copa de còctel que em va regalar la Sandra (Fogons de la Bordeta) aquest nadals i que estic amortitzant d’allò més… i per donar-li el toc hem decorat amb uns encenalls de parmesà i uns nabius.

I com diuen les nostres mares com a casa res…

Anuncis

Accions

Information

14 responses

15 05 2011
Els fogons de la Bordeta

Visca cosineta! T’has superat! Ens encanta el gaspatxo de maduixes, l’ri té molt bon gust!!!
moltes gràcies per participar, no saps la il·lusió que ens fa!!!! 😀
Petonets
Sandra

15 05 2011
Bet

Mmm!!! jo també sóc molt fan del gaspatxo!! ^^ el de maduixes no l’he tastat mai, i mira que ja l’he vist un munt de vegades! I el toc de parmesà… que bo! Els nabius van bé per prevenir l’infecció d’orina? no ho sabia!! apuntat jeje.

15 05 2011
Ray

Serà sens dubte la recepta de l’estiu, moltes gràcies per aquesta original idea de fer el gaspatxo, ozú.

15 05 2011
judith

el de maduixa no l’he fet, però segur que ha d’estar genial!! demà jo també publico un gaspatxo, però no de maduixes, jijijiji. Petonets

15 05 2011
Mercè

El gaspatxo de maduixes m’encanta!! És tan refrescant i deliciós!!
I el de cireres també és brutal! 😉
Petons!

16 05 2011
GEMMA

Hola, acabo de descubrir el vostre blog. Jo soc uns dies mes gran que vosaltres…
M’encanta el gaspatxo de maduixes i aquest fa molt bona pinta.
Petonets.

16 05 2011
Gemma

Acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu 🙂
El gaspatxo de maduixes és sensacional, a casa ens encanta. I a l’estiu ve tan de gust…

17 05 2011
el taller de cuina

Jo de gaspatxo de maduixes en faig sovint, m’encanta. El toc dels nabius i el parmesà ha de ser genial. Ho provaré la propera vegada que en faci (aviat).

18 05 2011
Roser

Jo mai he provat el gazpacho de maduixes, perquè tinc un petit problema i no m’agrada gens el gazpacho tradicional. Però si que m’encanta el salmorejo, què et semblaria un salmorejo de maduixes??!! mmm……crec que ho he de provar ! 😉 petonss!

18 05 2011
Cristina

Hola,
Acabo de descobrir el teu bloc a través d´un comentari que li has deixat a la Gemma. I, benvinguda a la blogosfera. Ja veus que aquí els fogons sempre treuen fum.
Amb el teu permís em quedo per aquí a tafanejar.

18 05 2011
Mònica

I jo que encara no l’he fet mai i no serà perquè no em vingui de gust!:(
Petonets.

18 05 2011
Silvia

Curioso toque con el parmesano. Me has convencido, tiene que estar riquísima.

Besos.

18 05 2011
La Cuina de l'Eri

Hola,
Moltes gràcies per a la teva visita i comentari al meu bloc. Trobo una idea genial el toc del parmesà i els nabius! Amb el que m’agraden tots els ingredients… serà fantàtic fer-lo a casa. Petonets

23 05 2011
Anna

M’encanten aquests gaspatxos afruitats, i més ara que comença a venir la caloreta… Jo també el preparo amb cireres o síndria i queda molt refrescant. M’anoto el toc de parmesà!

Fins aviat!
La Taula d’en Bernat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: