Les croquetes de la Diana i el petit xef Oriol Aby

6 05 2011

Fa un parell de setmanes la Diana va venir a dinar a casa, ens va portar un pollastre a l’ast que tot i ser molt bo, no vam poder acabar-nos, de primer vam menjar caldo i teníem tota la carn d’olla a la nevera. Per la tarda, estàvem inspirades i vam decidir posar-nos a fer unes croquetes d’aprofitament.

Sempre ha estat una assignatura pendent, però la Diana em va ensenyar a fer-les amb la seva recepta i estaven realment boníssimes!!

A més és una recepta ideal per fer amb nens, i el nostre petit xef ens va ajudar i molt!!!!

Ingredients:
– Pollastre a l’ast
– Carn d’olla
– Ceba
– Farina (2 cullerades)
– 1 got i   1/2 de llet
– pa ratllat
– ou
– sal i pebre
– Oli d’oliva
– Mantega

Esmicolem el pollastre a l’ast i la carn d’olla i reservem en un bol.

En una pella sofregim la ceba amb una mica de mantega, un cop sofregida tirem la farina i la daurem, incorporem la llet a poc a poc i no parem de remenar, incorporem una mica de sal i pebre i continuem remenant fins que prengui una textura espessa, afegim la carn esmicolada i fem una pasta densa. Emboliquem em paper film i deixem que refredi.

Anem donant forma de croqueta i arrebossem primer per farina, després per l’ou i per últim el pa ratllat.

Les fregim amb oli d’oliva ben calent.

Si les volem congelar perquè ens han sortit moltes, les congelem sense fregir, només arrebossades.


Accions

Informació

2 responses

6 05 2011
Els fogons de la Bordeta

Segur que va ser el toc del super xef Ori que les va fer tan bones!
La pinta és fantàstica, no hi ha res millor que unes croquetes casolanes!! 🙂 I la Diana les fa com les fem a casa, queden genial!!

Petonets pels 3 xefs!!!
(i un de més gran per l’Ori, que no s’ho està passant bé!!)

6 05 2011
Bet

M’encanten les croquetes de pollastre a l’ast! I és una molt bona manera d’aprofitar sobretot els pits del pollastre (clar, el que normalment no vol ningú!) ja m’hauria agradat que la meva mare les descobris quan era petita, jo no feia gaire de “petita xef” però potser ara m’ha sortit la bena per cuinar. Bé, no em queixo, que sempre me’n prepara i les congela perquè me les endugui a barcelona 🙂 petons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s




A %d bloguers els agrada això: