Canelons d’espinacs

3 05 2011

Avui us presentem una recepta d’aquelles que tant podem fer servir per un diumenge amb un bon aperitiu, o bé per un dia entre setmana. A més en podem fer de més i congelar-los per aquells dies que anem amb més pressa!!

Aquests canelons els mengem sovint, perquè són molt més lleugers que els de carn i acompanyen molt bé amb un plat de sopa o algo lleuger.

Ingredients: (per 6 canelons)

– 6 plaques de canelons (no feu servir les pre-cuites, personalment no ens agraden com queden)

– Espinacs (vam fer servir un manat de frescos, però podeu fer-ne servir congelats)

– Pinyons 50 gr

– Pebre

– Sal

– 1 ceba

– Parmesà

Per la beixamel:

– Farina

– Mantega

– pebre negre mòlt

– Llet (nosaltres vam fer servir semidesnatada)

Preparació:

Primer de tot posem una cassola amb aigua sal i oli, quan bulli l’aigua posem les plaques de canelons amb molt de compte  i remenem perquè no s’enganxin.

A part, en una altre cassola bullim els espinacs i els reservem.

Mentrestant sofregim la ceba amb una mica d’oli fins que quedi transparent, afegim els pinyons, els daurem una mica i tirem els espinacs, salpebrem i reservem.

Un cop les plaques estiguin cuites, les escorrem i les posem en un bol amb aigua freda.

Ara serà el moment de fer la beixamel.

Per fer la beixamel, posem en una paella una mica de mantega (1 cullerada) i 2 cullerades de farina, daurem la farina i sense parar de remenar anem incorporant la llet, a poc a poc i una bona estona. Quan la beixamel estigui lligada tirem una mica de sal i un polsim de pebre. (normalment la beixamel la fem amb nou moscada, però per aquest plat i posem pebre, creiem que li dona un toc picant molt adient).

Un cop tinguem la beixamel feta, afegim dues cullerades d’aquesta als espinacs i remenem fins que quedi tot ben lligat.

Ara només queda omplir les plaques amb el sofregit dels espinacs. Agafem una safata Pirex i l’untem de mantega i posem els canelons sobre una fina capa de beixamel. Per últim els recobrim de beixamel i posem el formatge ratllat, en aquest cas hem utilitzat parmesà. Ara ja tocarà anar al forn. Els gratinem i ja estaran llestos per menjar.

I com diuen les nostres mares, com a casa enlloc!

Anuncis

Accions

Information

6 responses

3 05 2011
Els fogons de la Bordeta

Per mi els canelons d’espinacs superen els de carn per totes bandes!! O sigui que quan vulguis me’ls fas i sóc feliç!!
Petonets cousin!
Sandra

3 05 2011
judith

un ocellet m’ha xivat que t’estrenaves en el món dels blocs, així que em tens aquí! els canelons de carn no els suporto, però els d’espinacs… m’encanten!!!! petonets

3 05 2011
Gemma Marquié

Hola Judith!!! Aquest ocellet es el culpable d’aquest blog, pero estem molt il.lusionats amb aquesta aventura!!! tu també tens blog???
Un abraçada
Gemma

3 05 2011
Els fogons de la Bordeta

Si cliques sobre el nom de la Judith aniràs directa al seu super bloc!! 🙂

3 05 2011
Bet

Jo també he vingut a parar aquí des del blog de l’ocellet jejejeje Fan molt bona pinta aquests canelons!! Abans m’agradaven més els de carn, però els de verdures, espinacs o bolets van guanyant posició! A mi tampoc m’agraden les plaques de canelons precuites, ni les de lassanya… M’agrada molt el disseny del blog! ja aniré passant sovint, 🙂

15 07 2014
Americig electronic cigarette starter kit 1899

Thiѕ dersign is іncredible! You definitely know how to
keep a reader entertained. Between yohr աit and your videos,
I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job.
I really loved what youu had to ѕay,and more than that, how
you presented it. Too cool!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: