Truita de bacallà

2 05 2011

A casa ens encanta el bacallà: amb truita, amb samfaina, al forn…de mil maneres! Per això no és d’estranyar que aneu trobant varies receptes amb aquest peix. El problema del bacallà és que s molt car, per això és important saber comprar-lo bé. Si compreu el bacallà sencer, i teniu prou traça, li podeu treure les espines vosaltres mateixos i deixar-lo en remull. Però compte, que la senyora de la bacallaneria ens va dir que pesen molt les espines i els costats no s’aprofiten massa, així que si veieu que no hi ha gaire diferencia de preu podeu comprar un bacallà sense espines i dessalar-ho a casa. L’últim el vam comprar al mercat del Fondo i ens va costar 1 kilo de bacallà 14 euros. Un cop ben dessalat es pot congelar perfectament!!! Surt molt millor de preu. Si us agrada molt com a nosaltres el bacallà us sortirà molt més econòmic.

Volem agraïr des d’aquí a la bacallaneria del Mercat del Ninot, que fa uns anys em va donar una recepta de la truita de bacallà, de fet la que us redactarem a continuació, que és infalible, ja no l’hem canviada perquè ens agrada molt i molt.

Nos ens emboliquem més i anem a per la recepta!!!

Ingredients

Bacallesqueixat uns 300 grams

1 Porro

Mitja ceba o un quart depèn la mida.

La meitat d’un pebrot verd gran

4 ous

Un polsim de sal

Oli oliva

Preparació

Primer de tot posem el bacallà a escaldar 2 minuts amb aigua bullint. Quan estigui l’escorrem i el reservem. En una paella sofregim el porro, el pebrot verd i la ceba tot tallat ben petit. A foc lent. Mentrestant  batem els ous i tirem les verdures sofregides i el bacallà dins el bol amb els ous, podem posar-hi sal, però vigileu, el bacallà és molt salat i si li posem més del compte pot quedar-nos massa salat. Remenem i tirem a la paella. A casa ens agrada més la truita més aviat crua, amb un parell de voltes serà suficient. Però això a gust de cadascú.

I com diuen les nostres mares, com a casa enlloc!!

Advertisements

Accions

Information

One response

2 05 2011
Els fogons de la Bordeta

Nena, nena… quin estreno més precipitat!! aajajajaja Ets una impacient… però una estrena així val la pena!!!!!! Quina il·lusió tenir-te per aquí!!! 😀
Aquesta truita de bacallà té molt bona pinta… quan dius que me la fas? 😉
Petonets carinyet!
Sandra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s




%d bloggers like this: